Menu

Γιατί ο φόβος φυλάει τα έρμα...

Γιατί ο φόβος φυλάει τα έρμα...

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κοινωνία μας βιώνει μια κρίση που δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά και βαθιά κρίση αξιών. Όλοι μας, ανεξαιρέτως ηλικίας, έχουμε ζήσει το τελευταίο διάστημα καταστάσεις που μας εξαγριώνουν, μας φοβίζουν, μας αγχώνουν. Έχουμε μάθει ότι κόσμος αυτοκτονεί επειδή δεν μπορεί να ξεχρεώσει τους μεγαλοκαρχαρίες, τις τράπεζες. Έχουμε ακούσει ότι η ανεργία θερίζει την νέα γενιά. Έχουμε δει συνανθρώπους μας να ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό και για ρούχα.

Το κράτος, τα κόμματα και οι επιχειρήσεις πάνε χέρι χέρι. Δεν τους ενδιαφέρει η έξοδος από την κρίση και η ευημερία του κόσμου, αλλά μόνο η κερδοφορία και η απόκτηση όλο και περισσότερης εξουσίας.

Η καθημερινότητα μας έχει γεμίσει με εξαθλίωση και βαρβαρότητα και αυτό δεν οφείλεται μόνο στην οικονομία αλλά πολύ περισσότερο στην αδιαφορία, στην ανάθεση των υποθέσεων μας σε επίδοξους πολιτικούς και στην παντελή απουσία αλληλεγγύης μεταξύ μας.Και σαν επικάλυψη σε όλα είναι η χυδαιότητα των νεοφιλελεύθερων που είναι έτοιμοι να δεχθούν την πείνα και τον φασισμό προκειμένου να ολοκληρώσουν το έργο τους.

Δεν είναι όμως μόνο η φτώχεια που παραπέμπει στη δεκαετία του '40 και του '50.Είναι και ο φασισμός που είναι και πάλι παρών - αναπόσπαστο εργαλείο του συστήματος στις μεγάλες κρίσεις του 20ου αιώνα.Είναι το κράτος και το παρακράτος της Δεξιάς που ξαναχτυπά την πόρτα.Είναι η γελοιότητα των κυβερνητικών ανακοινώσεων αλλά και των υπόδουλων δημοσιογράφων που τις αναπαράγουν - καταστάσεις που δεν είχαμε ξαναζήσει μετά το τέλος της δικτατορίας.Είναι η απόλυτη υποταγή των δικαστών και τα βασανιστήρια της αστυνομίας.Είναι οι χουντικές ιστορίες για το παιδομάζωμα που επανέρχονται από τους κομιστές του σύγχρονου ναζισμού.

Οι κομιστές του ναζισμού βρίσκουν αναταπόκριση στη Χρυσή Αυγή χρησιμοποιώντας τον φόβο, την βία και την διαστρεβλωμένη πληροφορία. Πιστεύουν στην καθαρότητα της φυλής και του αίματος διεξάγοντας εγκλήματα σε βάρος όχι μόνο των μεταναστών αλλά και όσων διαφωνούν μαζί τους, είναι διαφορετικοί ή αδύναμοι(ανάπηροι, ομοφυλόφιλοι, ψυχικά ασθενείς, γυναίκες). Υποστηρίζουν ότι είναι αντισυστημικό κόμμα και ότι χρησιμοποιούν την βουλή μόνο για να ασκούν πίεση, αυτό όμως δεν τους εμποδίζει να συμμετέχουν σε ψηφοφορίες που δρουν υπέρ των μνημονιακών πολιτικών και τα συμφέροντα των λίγων καθώςδεν είναι λίγα τα παραδείγματα που αποδεικνύουν πως το σύστημα τους ανταμείβει (χρηματοδοτήσεις από εφοπλιστές κτλ). Λένε ότι δεν είναι ναζιστές, όμως όλα τα κείμενα τους αποτελούν αντίγραφα του ναζιστικού κόμματος της Γερμανίας του Χίτλερ, τον οποίο μάλιστα σε έντυπο τους τον αποκαλούν < Μεγάλο Αρχηγό>.

Με βάση τα παραπάνω δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Χρυσή Αυγή δεν αποτελεί τίποτα παραπάνω από ένα ναζιστικό μόρφωμα. ΔΕΝ θέλουν να βγούμε από την κρίση γιατί τρέφονται από την δυστυχία του κόσμου. ΔΕΝ είναι εθνικιστές αλλά ναζιστές. Διαδίδουν ψέματα και παίρνουν δύναμη μόνο σπέρνοντας τρόμο. Τρόμο απένατι σε καθετί που αντιστέκεται, γιατί δεν είναι μονο η κρίση της Ελλάδας που τους εβγαλε στην

επιφάνεια,αλλά και οι κοινωνικοί αγώνες για ελευθερία.Απειλούν πρωτογενή αγαθά:την ανθρώπινη ζωή,τις στοιχειώδεις ελευθερίες!

Για όλους αυτούς τους λόγους αλλά και όλους τους λόγους του κόσμου ας οργανωθούμε όλοι ενάντια στην ναζιστική παράνοια. Οργανώσου κι εσύ στο σχολείο σου, στην τάξη, στην γειτονιά σου.Ας μην κλεινουμε τα μάτια στην αθλιότητα που προβάλλουν! Πολέμησε τον ναζισμό συλλογικά και ατομικά. Αγωνίσου για μια ανθρώπινη κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης και αξιοπρέπειας.

Οι νεοναζιστές πρέπει πλέον να ξέρουν πως όσο αντιστεκόμαστε εμείς, θα τροφοδοτούνται κι αυτοί από την εξουσία,αλλά η κοινωνική αντεπίθεση θα επικρατήσει!

Όλοι στην Αντιφασιστική διαδήλωση, Σάββατο 6 Απρίλη στις 12.00 στην Πλατεία Ευόσμου, για να μην μπολιάσει ο φόβος!

 

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης

 

ak2003.gr

akthess.blogspot.gr

Σ

ύ

ν

δ

ε

σ

μ

ο

ι